GOOGLE DAN YENİ HİZMET

1384855896_tour1

Google firması verdiği hizmetleri arttırmaya devam ediyor…

Google ABD askerlerinin görevlerde gezdikleri yerleri listelemesi için kullandıkları “Tour Builder” isimli hizmetini herkesin kullanımına açtı..

Eart le hemen hemen aynı özellikleri gösteren Tour Builder da farklı olarak insanlar gerçek hayatlarında gezdikleri yerleri işaretleyip seyahat hikayelerini yazabilecekleri , videolarını ve resimlerini ekleyip google eart üzerinden anlatmalarına olanak sağlıyor…

Hizmet şu anda beta aşamasında ve normal sürümü yakın zamanda yayınlanacak.

Google firmasının yaptığı açıklamaya göre yeni hizmete zamanla farklı özellikler katılacak…

 

8 ÇEKİRDEKLİ TELEFON

_17-640x360

 

Huawei firmasının dünyanın en şık akıllı telefonlarından birisi olarak gösterilen ascend p6 ya yeni özellikler eklenerek değiştirilen ve oldukça iddalı bir şekilde gelen ascend p6s modelinden bahsediyoruz….

Aslında 8 çekirdek olayına yabancı değiliz zira samsung galaxy s4 te de 8 çekirdekli   “exynos 5410″  adlı işlemci kullanılmıştı fakat bu işlemcide 8 çekirdek aynı anda işlem yapmıyordu. Cortex A15 mimarisine sahip 4 çekirdek ve Cortex A7 mimarisine sahip 4 çekirdek birbirinden farklı uygulamalarda çalışıyorlardı.

Huawei firmasının geliştirdiği ve ilk olarak ascend p6s telefonunda kullanacağı işlemcide ise 8 çekirdeğin aynı anda çalışacağı iddia ediliyor.

Açıklamaları yapan ise Huawei ni başkanı Xu Xin…

Bekleyelim ve görelim. 😀

İŞTE DÜNYANIN EN HIZLI AKILLI TELEFONU :)

Vibe-X-siap-meluncur-ke-pasar-smartphone-kelas-atas

 

Bilgisayar konusunda gayet başarılı olan LENOVO akıllı telefonlar üzerindede uzun bir çalışma sürdürmüş ve türkiye ye gelmeyen bazı  akıllı telefonlar üretmiş ve avrupanın çoğu ülkesinde başarılı olmuştu…

Lenovo nun bu kez piyasaya sürmek üzere olduğu yeni modeli “VİBE Z” piysadaki bütün telefonlara kafa tutacak hatta en iyi olacakmış gibi gözüküyor.

VİBE Z yapılan testlerden sonra görülüyorki  note 3 den daha hızlı.

VİBE Z Snapdragon 800 ün 2.2 gHz hızıyka çalışan 4 çekirdekli işlemcisini kullanıyor.

İşte en hızlı akıllı telefonun bazı özellikleri;

İşletim Sistemi : Android 🙂

İşlemci : Snapdragon 800 (4çekirdek)

RAM : 2GB

Ekran : 5.5 inc Full HD +IPS panel

Kamera : SONY yapımı 13 mp arka ve 5 mp  84 derecelik görüş açısı sunan ön kamera.

Şimdilik bildiğim özellikleri bunlar arkadaşlar VİBE Z Türkiye ye gelirmi bilmem ama gelirse öyle herkesin parasının yeteceği bir telefon olmayacağı belli 🙂(NOT : IPS panel = İngilizce In Plane Switching gibi ilk bakışta hiç bir anlam ifade etmeyen bir tanımın kısaltması. Monitörlerde ne işe yaradığı sorusunun yanını ise görüş açısında gizli. IPS LCD ekranlar, ya da IPS TFT LCD ekranlara her açıdan neredeyse 180 derece kadar yatay bir konumdan bakabilirsiniz.)

IPHONE 5C ÜRETİMİ DURDURULABİLİR!!!

images

Merhaba arkadaşlar 🙂

Evet 5c nin üretiminin durdurulması gündemde…

Apple alışkanlık haline getirdiği tek iphone çeşidi tanıtmayı bu yıl bozmuştu. Yüksek özellikli  5s den sonra birde plastik kasalı (sözde uygun fiyatlı en ucuzu 1700 😀 ) 5c yi tanıtmıştı fakat umduğu reaksiyonu alamayan Apple şirketi 5c üretimini durdurmak üzere…

Başka bir habere görede haftanın belirli günleri üretilecek ve daha sonra azaltılarak durdurulacak. Şimdilik hangi yolu seçeceğini bilemiyoruz tabii.

NOT: Uygun fiyatlı diye bahsedilmiş 5c den fakat görüldüğü gibi internet üzerinden alınan ve sadece distribütör garantili , plastik kasalı iphone 5c 1700 TL… 🙂