GOOGLE DAN YENİ HİZMET

1384855896_tour1

Google firması verdiği hizmetleri arttırmaya devam ediyor…

Google ABD askerlerinin görevlerde gezdikleri yerleri listelemesi için kullandıkları “Tour Builder” isimli hizmetini herkesin kullanımına açtı..

Eart le hemen hemen aynı özellikleri gösteren Tour Builder da farklı olarak insanlar gerçek hayatlarında gezdikleri yerleri işaretleyip seyahat hikayelerini yazabilecekleri , videolarını ve resimlerini ekleyip google eart üzerinden anlatmalarına olanak sağlıyor…

Hizmet şu anda beta aşamasında ve normal sürümü yakın zamanda yayınlanacak.

Google firmasının yaptığı açıklamaya göre yeni hizmete zamanla farklı özellikler katılacak…

 

8 ÇEKİRDEKLİ TELEFON

_17-640x360

 

Huawei firmasının dünyanın en şık akıllı telefonlarından birisi olarak gösterilen ascend p6 ya yeni özellikler eklenerek değiştirilen ve oldukça iddalı bir şekilde gelen ascend p6s modelinden bahsediyoruz….

Aslında 8 çekirdek olayına yabancı değiliz zira samsung galaxy s4 te de 8 çekirdekli   “exynos 5410″  adlı işlemci kullanılmıştı fakat bu işlemcide 8 çekirdek aynı anda işlem yapmıyordu. Cortex A15 mimarisine sahip 4 çekirdek ve Cortex A7 mimarisine sahip 4 çekirdek birbirinden farklı uygulamalarda çalışıyorlardı.

Huawei firmasının geliştirdiği ve ilk olarak ascend p6s telefonunda kullanacağı işlemcide ise 8 çekirdeğin aynı anda çalışacağı iddia ediliyor.

Açıklamaları yapan ise Huawei ni başkanı Xu Xin…

Bekleyelim ve görelim. 😀

İŞTE DÜNYANIN EN HIZLI AKILLI TELEFONU :)

Vibe-X-siap-meluncur-ke-pasar-smartphone-kelas-atas

 

Bilgisayar konusunda gayet başarılı olan LENOVO akıllı telefonlar üzerindede uzun bir çalışma sürdürmüş ve türkiye ye gelmeyen bazı  akıllı telefonlar üretmiş ve avrupanın çoğu ülkesinde başarılı olmuştu…

Lenovo nun bu kez piyasaya sürmek üzere olduğu yeni modeli “VİBE Z” piysadaki bütün telefonlara kafa tutacak hatta en iyi olacakmış gibi gözüküyor.

VİBE Z yapılan testlerden sonra görülüyorki  note 3 den daha hızlı.

VİBE Z Snapdragon 800 ün 2.2 gHz hızıyka çalışan 4 çekirdekli işlemcisini kullanıyor.

İşte en hızlı akıllı telefonun bazı özellikleri;

İşletim Sistemi : Android 🙂

İşlemci : Snapdragon 800 (4çekirdek)

RAM : 2GB

Ekran : 5.5 inc Full HD +IPS panel

Kamera : SONY yapımı 13 mp arka ve 5 mp  84 derecelik görüş açısı sunan ön kamera.

Şimdilik bildiğim özellikleri bunlar arkadaşlar VİBE Z Türkiye ye gelirmi bilmem ama gelirse öyle herkesin parasının yeteceği bir telefon olmayacağı belli 🙂(NOT : IPS panel = İngilizce In Plane Switching gibi ilk bakışta hiç bir anlam ifade etmeyen bir tanımın kısaltması. Monitörlerde ne işe yaradığı sorusunun yanını ise görüş açısında gizli. IPS LCD ekranlar, ya da IPS TFT LCD ekranlara her açıdan neredeyse 180 derece kadar yatay bir konumdan bakabilirsiniz.)

IPHONE 5C ÜRETİMİ DURDURULABİLİR!!!

images

Merhaba arkadaşlar 🙂

Evet 5c nin üretiminin durdurulması gündemde…

Apple alışkanlık haline getirdiği tek iphone çeşidi tanıtmayı bu yıl bozmuştu. Yüksek özellikli  5s den sonra birde plastik kasalı (sözde uygun fiyatlı en ucuzu 1700 😀 ) 5c yi tanıtmıştı fakat umduğu reaksiyonu alamayan Apple şirketi 5c üretimini durdurmak üzere…

Başka bir habere görede haftanın belirli günleri üretilecek ve daha sonra azaltılarak durdurulacak. Şimdilik hangi yolu seçeceğini bilemiyoruz tabii.

NOT: Uygun fiyatlı diye bahsedilmiş 5c den fakat görüldüğü gibi internet üzerinden alınan ve sadece distribütör garantili , plastik kasalı iphone 5c 1700 TL… 🙂

BİLGİSAYAR AĞLARI

Network

Merhaba arkadaşlar bu yazım Bilgisayar iletişimi konumuzun devamıdır…(konu uzun olduğundan bölmek zorunda kalmıştım :))

Ağlar İlk olarak ağın ne olduğunu öğrenelim..

Ağ iki yada daha fazla bilgisayarın veri alış-verişini sağlamak amaçlı aygıtlar ve bilgisayarlarla oluşturduğu yapıdır.

Ağların asıl amaçları bizim işimizi kolaylaştırmak, “ne gibi” der dediğinizi duydum sanki 😀 .

Bize sağladığı faydalar : düşük maliyetle haberleşmeyi sağlama, daha kolay yönetilebilirlik, dosya paylaşımının rahatlıkla yapılabilmesi gibi …..


Ağlar özelliklerine göre 3 ‘ ayrılır… Gelin şimdi bunları inceleyelim…. 🙂

Yerel Alan Ağları (LAN); Dar bir bölgede oluşturulan ağ sistemidir. Bu ağ sistemi kurumlar açısından verimliliği yükseltecek maliyeti düşürecek yöntemlerden olduğunu düşünüyorum.

Diğer bir ağ çeşidi “Kablosuz LAN” (WLAN); Adından da anlaşılacağı gibi gözle görülen kablolar olmadan oluşturulan ağ sistemidir. Genel olarak evlerimizde de yaygın olarak kullandığımız internetlerde var olan ağ sistemidir.

Kent Çapında Ağ (MAN) ; Bir şehirdeki bütün LAN’ ların  birbirlerine bağlanmasıyla oluşan bir ağ çeşididir.

En son ağ Çeşidimiz Geniş Alan Ağı (WAN); MAN’ lardan daha geniş alana sahip olan ağlardır. Yani; LAN<MAN<WAN…

Ağ denilince duyacağımız kavramlardan biri de P2P yani Peer to Peer.
Tam olarak Türkçe karşılığı olmayan P2P aslında eş anlamında kullanılmakta, temelde aynı olan cihazların birbirlerinin harddisklerine doğrudan ulaşabildikleri ve dosyalarda değişim yapabildikleri sistemdir.

Diğer bir kavramda “Ağ Topolojisidir”. Peki nedir bu topoloji ?
Topoloji bir ağın fiziksel ve mantıksal yapısını ifade eder.
Ağ topolojileri de fiziksel ve mantıksal olarak iki gruba ayrılırlar;

1) Fiziksel Ağ Topolojileri

Yol topolojisi ( Bus Topology ), Halka Topolojisi ( Ring Topology ),Yıldız Topolojisi ( Star Topology ), Gelişmiş Yıldız Topolojisi ( Extended Star Topology ) Ağ topolojisi ( Mesh Topology ),Ağaç Topolojisi ( Hierarchical tree Topology ),Çift Halka Topolojisi ( Dual ring Topology ), Hücresel Topoloji ( Cellular Topology ) ,Eğri Topoloji ( Irregular Topology )

2) Mantıksal Ağ Topolojileri Yayın Topolojisi

( Broadcast Topology ),İz topolojisi ( token passing topology ) olarak çeşitleri mevcuttur.

Ağ konusunda anlatacaklarım şimdilik bukadar…. Başka bir yazıda görüşürüz :D…

ÇİFT EKRANLI YOTAPHONE SATIŞA ÇIKIYOR

indirMerhaba arkadaşlar…

YotaPhone dünyada ilk kez LCD ekran ile gözleri yormayan ve pil ömrünü uzatan E-Ink ekranı bir arda kullanan telefon olarak biliniyor.

Telefonun Yota Devices şirketi tarafından kısa süre içinde avrupada satışa sunulması bekleniyor…

Bu telefon 2010 yılında dönemin Rusya Devlet Başkanı  Dmitri Medvedev ‘ e sunulmuş ve devlet desteği almıştı.

Telefonun fiyatı henüz açıklanmadı ama özellikleri biliniyor…


İşte özellikleri;

İşletim sistemi : Android 4.2 Jelly Bean

İşlemci : 1.7 GHz Quadcore

RAM : 2 GB

ROM : 32 GB

Ekran(lar) : HD çözünürlüklü 4.3-inç LCD (1280 x 720 piksel) ile ana ekran
4.3-inç 640 x 360 piksel çözünürlüğe sahip siyah beyaz ikincil ekran

Kamera : 13 mp led flaşlı arka , 1mp ön kamera

Pil : 1800 mAh

Özelliklerine bakıldığında gayet kullanışlı bir telefon fakat Türkiye ‘ ye geleceğini zannetmiyorum ki gelsede herkese hitap eden bir fiyatı olmayacağı belli…. 😀



Anketi Oylayalım… 😀

USB SARJLI ÇANTA

22117790

 

Merhaba arkadaşlar 🙂

Çantayı aslında giyim markası olan “THE NORT FACE” in tasarladı ve Surged II adını verdi…

Çanta içindeki  Joey T1 güç kaynağı sayesinde akıllı telefon , tablet , mp3 player , vs. usb ilev şarj edilebilen her türlü aygıtı şarj edebiliyor.

Surget II çarpmaya ve suya dayanıklı “lithium polymer” pil sayesinde iki buçuk kat daha fazla pil ömrü sağlıyor.

Ayrıca çantanın içinde soğuk havalarda dahi hertürlü dokunmatik yüzeyde kullanılabilen bir adet de Etip eldiven bulunuyor….

 

 

BİLGİSAYAR İLETİŞİMİ

resim116

Merhaba arkadaşlar bu hafta iletişim ve bilgisayar ağlarının günümüzdeki yeri ve bazı teknik konuları ğrendik bende bunları sizlere aktaracağım…

İlk olarak iletişimin (bilgisayar iletişim)  tanımından başlayalım;

Bilgisayar iletişimi , iki veya daha fazla bilgisayarın veya aygıtın veri ve bilgi iletmesidir ve iletişim şu sırayla gerçekleşir;

GÖNDERİM AYGITI (sunucuda diyebiliriz) =====>İLETİŞİM KANALI =====> ALIM AYGITI(buda muhtemelen biz oluyoruz :D)

Şimdi gelelim bilgisayar iletişimiyle neyi kastettiğimize…

Arkadaşlar bilgisayar iletişimi çok kapsamlı bir konu aslında bir kaç örnek vererek anlatmaya çalışayım.

örn: E-posta , sohbet odaları , faks , FTP (File transfer Protocol) , anlık mesajlaşma , internet , blog , vs.

Bilgisayar iletişiminin kullanımına gelirsek ,  genel olarak hepimizin sıklıkla kullandığı  hatta müptelası olduğumuz uygulamarla başlayalım.

BİLGİSAYAR İLETİŞİMİNİN KULLANIMI

En başta anlık mesajlaşmalar… Bu iletişim sayesinde kablosuz olarak mesaj gönderip alabiliriz. Bu bilgisayar iletişimine verilebilecek en güzel örnek bence…

Kablosuz internet erişim noktaları ; Hemen hemen herkesin bildiği bir kavram bu Wi-Fi (WLAN)  . Wi-Fi bizlerin ev , işyeri , okul , cafe , kamuya açık alanlar , vs. gibi yerlerde kablosuz olarak rahatça internete bağlanmamızı sağlar.

Günümüzde eskiye oranla daha yaygın Wi-Fi kullanımı , dizüstü (laptop) bilgisayarlar , akıllı telefonlar , tabletlerin yaygınlaşmasına paralel olarak  yaygınlaştı Wi-Fi kullanımı ve kablolu internete oranla hem daha kullanışlı hemde daha ucuz…

Cybercafé ; Bizim dilimizle internet kafe 🙂 . Cybercafé müşterilerine internet erişimi için kişisel bilgisayarlar sunar.

Küresel konum belirleme sistemi ; Bizim kullandığımız adıyla GPS… GPS alıcısının konumunu belirlemek için uygulama tarafından gönderilen sinyalleri kabul eden ve bunları analiz eden bir veya daha fazla alıcıdan oluşan bir navigasyon sistemidir. GPS artık yaygın bir şekilde mobil aygıtlarda , yeni arabalarda  bulunuyor…

Arkadaşlar gördüğünüz üzere bilgisayar iletişimi hayatımızın birçok noktasında var ve bir çoğunu aktif şekilde kullanıyoruz… Bir sonraki yazıda görüzmek üzere 😀

 

 

 

 

 

İŞLETİM SİSTEMLERİ VE PERFORMANS ARTTIRMA

Görsel

Merhaba arkadaşlar bu yazıda sürekli olarak kullandığımız ama özelliklerinin tamamını bilmediğimiz işletim sistemleri hakkında konuşacağız.

İşletim sisteminin basit bir şekilde tanımını yazarsak bilgisayar , vs. ‘deki aygıtların (donanımların) çalışmasını sağlayan yazılımlardır.

Ama işletim sisteminin içeriği tanımı kadar bait değil ve kendimde herşeyini tam anlamıyla bilmediğim için o konuya hiç girmeyeceğim.

Resimdede görüldüğü gibi bir çok işletim sistemi var fakat en çok kullanılan işletim sistemi windows gibi gözüküyor şu anda en son sürüm windows 8 olmasına rağmen çoğu kullanıcı bir eski sürümü olan windows 7 ‘yi kullanıyor.

Çünkü bana göre windows 7, 8 e göre daha tutarlı ve arayüzü daha kolay ve windows 8 in hızlı açılmasından başka bir numarası olduğunu düşünmüyorum :).

Windows dışında biz türkler olarak kolayca kullancağımız bir diğer işletim sistemi ise LİNUX.

Hatta bence LİNUX windows a göre daha kullanışlı , güvenli ve ücretsiz bir işletim sistemi.

Ayrıca açık kaynak kodlu olması işletim sisteminin sürekli olarak geliştirilmesine olanak sağlıyor.

Açık kaynak kod’ un genel anlamı programlama işinde yeteri kadar bilgisi olan birinin klendi işletim sistemini kodlarla geliştirebilmesidir.

LİNUX ‘ un tercih sebeplerinden biriside TUBİTAK ın geliştirdiği bize ait Pardus sürümünün olmasıdır.

İşletim sistemlerini daha verimli kullanmak için düzgün bir araştırma yapıp bunları uygulamaya dökmeliyiz.

elimizdeki işletim sistemlerinin bütün olmasada çoğu özelliğini bilinçli bir şekilde kullanmak güzel olur bence.

Gelelim bilgisayar performansını arttırmaya….

Hemen hemen bütün kullanıcıların ortak sıkıntısıdır bilgisayardaki performans düşüklüğü…

Ama şunu unutmamalıyızki performans düşüklüğü bilgisayardan çok kullanıcıdan kaynaklanır.

Bu sorunu çözmek için bir kaç yolumuz var, bunları uygularsak sonuç alabiliriz fakat unutmayalım bilgisayar miyadını doldurmuşşa bu yöntemler onu kurtarmaz.

Şimdi ilk olarak Hard Disk ‘imizi mutlaka 2 ve daha fazla parçaya ayırmalıyız (en yaygın olanı 2 ye ayırmak).

Ayırdığımız parçalardan birine işletim sistemini diğer parca veya parçalara ise diğer dosyalarımızı atmalıyız.

Daha sonra sistem düzenleme programları ile sistemimizdeki hataları düzeltmeliyiz.

(ÖRN:Advanced SystemCare link :http://www.gezginler.net/indir/advanced-systemcare-free.html)

Windows kullanıyorsanız disk temizleme ve disk birleştirme ile Hard Disk imizdeki gereksiz verileri temizleyip dağınık olan boş alanları birleştirmeliyiz.

Diğer bir sistem düzenleme programı olan CCleaner indirerek kullanım sıklığınıza göre haftada bir veya daha uzun aralıklarla çalıştırıp bilgisayarımızdaki bütün gereksiz verileri temizleyebilir.(Link: http://www.gezginler.net/indir/ccleaner.html)

Bunların dışında (windows için)  başlattaki  arama kısmına “msconfig”  yazıp gelen pencerede başlangıç kısmını seçip bilgisayarımız ilk açıldığında açılna gereksiz programların seçimini kaldırıp açılmamalarını sağlayabiliriz.

Son olarak ComboFix programını indirelim , bilgisayarımızı güvenli modda çalıştırdıktan sonra combofix programını çalıştırarak bilgisayarımızdaki virüs , malware , vs zararlı yazılımları temizleyebiliriz.(link:http://www.gezginler.net/indir/combofix.html)

Sisteminizi kullanma amacınıza göre daha fazla işlemler yapılabilir ama şimdilik bunları yaparsanız bilgisayarınızın performansının azda olsa artacağını düşünüyorum.

 

ANDROİD SAAT GELİYOR!!!

Görsel

Merhaba arkadaşlar…

Dünyada teknoloji geliştikçe giyilebilir teknoloji ön plana çıkmaya başladı.

Bu nedenle elektronik firmaları geliştirdikleri ürünleri piyasaya sürmeye başladı.

Bu saati piyasaya sürecek olan şirket Android Watches aslında çok büyük hatta büyük bir şirket bile değil ama aralık ayında piyasaya sürülecek olan saati oldukça uygun bir fiyattan sunacağı belirtiliyor , günümüzde teknoji ve uygun fiyat yanyana sıklıkla görülmediği için diğer markalara oranla daha çabuk piyasaya tutunacağını ve diğer markalardan daha çok satacağını düşünüyorum….